Pasta z ogórka sałatkowego

Twarożek mieszamy z masłem, następnie dodajemy ketchup oraz starte jajka z ogórkiem. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i lekko zakwaszamy cytryną według smaku, a na koniec...
Składniki, których potrzebujesz
250 g miękkiego twarogu
200 g ogórka sałatkowego
50 g masła
30 g ketchupu
2-3 jajka na twardo
sok z cytryny
natka pietruszki
sól
Sposób przygotowania
Twarożek mieszamy z masłem, następnie dodajemy ketchup, starte jajka i ogórka. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i odrobiną cytryny do smaku, a na końcu dodajemy posiekaną pietruszkę. Serwujemy z białym pieczywem.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Pasta z ogórka sałatkowego
Pasta z ogórków sałatkowych to orzeźwiające i zdrowe danie, idealne jako lekka przekąska lub przystawka. Głównymi składnikami są świeże ogórki sałatkowe, które są starte lub pokrojone na małe kawałki. Pasta często wzbogacana jest o delikatny twaróg, jogurt, zioła i przyprawy, co nadaje jej wyśmienity smak. Jest doskonała na chlebie lub jako dip do warzyw. Ten przepis jest szybki w przygotowaniu i doskonale orzeźwia w gorące letnie dni.