Salamiowa pasta

Salamiowa pasta
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Salamiowa pasta nadaje się do wszystkich rodzajów kanapek.

Składniki, których potrzebujesz

10 dkg szynkowa kiełbasa
2 szt. jajka na twardo
1 szt. mniejsza cebula
4 - 5 szt. ser topiony
1 łyżeczka musztarda pełnotłusta
1-2 łyżki majonez

Sposób przygotowania

Kiełbasę szynkową, cebulę i ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kostkę.

Do miski wkładamy kiełbasę, cebulę, ser, majonez i musztardę. Dobrze mieszamy.

Pasta z kiełbasy chowamy do lodówki, aby się schłodziła i możemy podawać.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Salamiowa pasta

Sałatka z salami to ulubione danie w czeskiej kuchni. Jej przygotowanie jest proste i szybkie, co czyni ją idealnym wyborem na różne okazje, takie jak rodzinne uroczystości czy wieczorne spotkania z przyjaciółmi. Podstawowymi składnikami są wysokiej jakości salami, twaróg, majonez oraz przyprawy według smaku. Sałatkę podaje się na świeżym pieczywie lub jako dip do warzyw. Jej delikatny i pyszny smak zdobywa serca wielu smakoszy i stanowi doskonałe urozmaicenie każdego stołu.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Spread
Tag: Kuchnia czeska, pasta

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Salamiowa pasta.

Dodaj komentarz