Serek twarogowy z papryką i pomidorem

Serek twarogowy z papryką i pomidorem
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

W tej pastie ubijamy twaróg z ketchupem, musztardą, solą i pieprzem. Dodajemy miękkie sery, a następnie według smaku majonez lub sos tatarski.

Składniki, których potrzebujesz

1 szt. jajko na twardo
1 szt. cebula
1 łyżka musztarda
1 szt. papryka
250 g twaróg
1 kostka ser miękki
1 szt. pomidor
do smaku ketchup
mielony pieprz
sól
majonez

Sposób przygotowania

Do tej bazy dodamy pokrojone w kostkę ugotowane jaja, paprykę, cebulę i pomidora. Następnie dobrze wymieszamy pastę.

Tę twarogową pastę możemy posmarować na dowolne pieczywo.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Serek twarogowy z papryką i pomidorem

Serowa pasta z papryką i pomidorem to doskonałe i zdrowe danie, które nadaje się na kanapki lub świeży chleb. Ta pasta łączy delikatny smak twarogu z orzeźwiającymi nutami papryki i pomidora, co nadaje jej świeży i kolorowy wygląd. Jest idealnym rozwiązaniem na szybką przekąskę lub poczęstunek podczas rodzinnych spotkań. Dodatkowo jest bogata w białko i witaminy, co czyni ją pożywnym wyborem dla każdego, kto dba o zdrowy styl życia.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Czeski, Smaki, Spread, Szybki obiad, Wegetariańskie, Warzywa
Štítky: Kuchnia czeska, pasta

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Serek twarogowy z papryką i pomidorem.

Dodaj komentarz