Smalcowa pasta

Smalcowa pasta
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Prosty przepis na smalcową pastę.

Składniki, których potrzebujesz

20 dkg skwarki
2 szt. ogórki konserwowe
25 dkg miękka kiełbasa
2 szt. szczypiorek
mielona słodka papryka
szczypiorek
musztarda
mielony pieprz
sól

Sposób przygotowania

Mielimy skwarki, wędlinę i ogórki. Cebulkę oczyszczamy i drobno siekamy wraz z szczypiorkiem.

W misce wszystko dobrze mieszamy. Pasta doprawiamy musztardą, solą i pieprzem.

Pasta ze skwarków podajemy z świeżym chlebem. Według upodobań możemy posypać mieloną papryką lub szczypiorkiem.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Smalcowa pasta

Smalec z łojczyków to tradycyjny czeski przysmak, który wytwarzany jest z łojczyków, boczku i czosnku. Ta pasta ma intensywny smak i jest popularna jako przysmak na chlebie lub pieczywie. Często podawana jest na przyjęciach i rodzinnych uroczystościach. Przygotowanie smalcu z łojczyków jest szybkie i proste; łojczyki miksuje się z innymi składnikami, aż powstanie gładka pasta. Jest idealna na śniadanie lub przekąskę, a wielu ludzi uwielbia ją również jako część piknikowych smakołyków.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.5/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Spread
Štítky: Kuchnia czeska, pasta

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Smalcowa pasta.

Dodaj komentarz