Grzanki z pastą

Pasztet przełożymy do miski, do której drobno pokroimy cebulę, przeciśniemy czosnek, dodamy ketchup, starty ser, pokrojoną ogórka i ugotowane jajko.
Składniki, których potrzebujesz
1 mała pasztetka (dałam wiedeńską)
1 łyżka ketchupu
2 większe ząbki czosnku
50 g twardego startego sera
1 jajko ugotowane na twardo
1 mniejsza cebula
1 mniejszy ogórek kiszony
sól
5-6 kromek starszego chleba
odrobina oleju do smażenia
pomidor do ozdoby
Sposób przygotowania
Pasty przełożymy do miski, do której drobno posiekamy cebulę, czosnek utniemy, dodamy ketchup, starty ser, pokrojoną ogórka i ugotowane na twardo jajko. Wszystko dokładnie wymieszamy, spróbujemy i w razie potrzeby dosolimy.
Podsmażamy grzanki na oleju według naszych preferencji z obu stron, a następnie na ciepłe grzanki smarujemy pastę (ser się trochę roztopi) i ozdabiamy pokrojonym pomidorem.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Grzanki z pastą
Grzanki z pastą to popularne danie, które łączy chrupiące tosty z pysznymi pastami. To proste danie jest często podawane jako przekąska lub szybka kolacja. Zazwyczaj przygotowuje się je z opieczonego chleba, który można smarować różnymi rodzajami past, takimi jak serowe, ziołowe lub mięsne. Grzanki z pastą są nie tylko smaczne, ale i bardzo wszechstronne, dzięki czemu każdy może wybrać według swojego gustu. Idealne na rodzinne wieczory czy spotkania z przyjaciółmi!