Grzanki z pastą

Grzanki z pastą
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 5

Pasztet przełożymy do miski, do której drobno pokroimy cebulę, przeciśniemy czosnek, dodamy ketchup, starty ser, pokrojoną ogórka i ugotowane jajko.

Składniki, których potrzebujesz

1 mała pasztetka (dałam wiedeńską)
1 łyżka ketchupu
2 większe ząbki czosnku
50 g twardego startego sera
1 jajko ugotowane na twardo
1 mniejsza cebula
1 mniejszy ogórek kiszony
sól
5-6 kromek starszego chleba
odrobina oleju do smażenia
pomidor do ozdoby

Sposób przygotowania

Pasty przełożymy do miski, do której drobno posiekamy cebulę, czosnek utniemy, dodamy ketchup, starty ser, pokrojoną ogórka i ugotowane na twardo jajko. Wszystko dokładnie wymieszamy, spróbujemy i w razie potrzeby dosolimy.

Podsmażamy grzanki na oleju według naszych preferencji z obu stron, a następnie na ciepłe grzanki smarujemy pastę (ser się trochę roztopi) i ozdabiamy pokrojonym pomidorem.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Grzanki z pastą

Grzanki z pastą to popularne danie, które łączy chrupiące tosty z pysznymi pastami. To proste danie jest często podawane jako przekąska lub szybka kolacja. Zazwyczaj przygotowuje się je z opieczonego chleba, który można smarować różnymi rodzajami past, takimi jak serowe, ziołowe lub mięsne. Grzanki z pastą są nie tylko smaczne, ale i bardzo wszechstronne, dzięki czemu każdy może wybrać według swojego gustu. Idealne na rodzinne wieczory czy spotkania z przyjaciółmi!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.9/5 (39 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Spread
Tag: przekąska, łatwy, szybki, święto / niedziela, kolacja, tani, czeski, łatwy, dla początkujących, smażenie, inny, rozprzestrzenia się, dania zimne

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Grzanki z pastą.

Dodaj komentarz