Arbuzowa margarita

Wszystkie składniki dobrze mieszamy, włącznie z lodem. Następnie wlewamy do szklanki i możemy ozdobić kawałkiem arbuza.
Składniki, których potrzebujesz
4,5 cl tequili
3 cl arbuza (zmiksowanego)
3 cl szampana
2 cl soku z limonki
2 cl syropu cukrowego (gotujemy z zwykłego cukru, który wlewamy do wrzącej wody, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia)
lód
Sposób przygotowania
Dokładnie mieszamy wszystkie składniki z lodem.
Wlewamy mieszankę do szklanki i możemy ją ozdobić kawałkiem arbuza.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Arbuzowa margarita
Melońowa margarita to orzeźwiający letni koktajl, idealny na gorące dni. Łączy soczysty smak świeżego arbuza z tradycyjnymi składnikami margarity, takimi jak sok z limonki i tequila. Ten napój często podawany jest z lodem i solą na brzegu szklanki, co tworzy doskonałą równowagę słodyczy i kwasowości. Melońowa margarita jest nie tylko orzeźwiająca, ale także wizualnie atrakcyjna, z jasnoróżowym kolorem, który zachęca do skosztowania. To świetny sposób na spędzenie ciepłych letnich wieczorów z przyjaciółmi.