Arbuzowa margarita

Arbuzowa margarita
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Wszystkie składniki dobrze mieszamy, włącznie z lodem. Następnie wlewamy do szklanki i możemy ozdobić kawałkiem arbuza.

Składniki, których potrzebujesz

4,5 cl tequili
3 cl arbuza (zmiksowanego)
3 cl szampana
2 cl soku z limonki
2 cl syropu cukrowego (gotujemy z zwykłego cukru, który wlewamy do wrzącej wody, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia)
lód

Sposób przygotowania

Dokładnie mieszamy wszystkie składniki z lodem.

Wlewamy mieszankę do szklanki i możemy ją ozdobić kawałkiem arbuza.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Arbuzowa margarita

Melońowa margarita to orzeźwiający letni koktajl, idealny na gorące dni. Łączy soczysty smak świeżego arbuza z tradycyjnymi składnikami margarity, takimi jak sok z limonki i tequila. Ten napój często podawany jest z lodem i solą na brzegu szklanki, co tworzy doskonałą równowagę słodyczy i kwasowości. Melońowa margarita jest nie tylko orzeźwiająca, ale także wizualnie atrakcyjna, z jasnoróżowym kolorem, który zachęca do skosztowania. To świetny sposób na spędzenie ciepłych letnich wieczorów z przyjaciółmi.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Drinki
Tag: koktajle, łatwy, szybki, święto / niedziela, łatwy, przepisy letnie, imprezy i uroczystości, napoje, alkoholowy, melon

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Arbuzowa margarita.

Dodaj komentarz