Czosnkowe pałeczki z bułek

I stare bułki możemy nadal wykorzystać, doskonale nadają się na słone paluszki, którymi możemy się delektować przy winie lub jako alternatywę.
Składniki, których potrzebujesz
5-6 starszych bułek
100 g masła
2 ząbki utartego czosnku
przyprawa do pizzy
papryka w proszku
szczypta soli
Sposób przygotowania
Rozpuszczamy masło i mieszamy je z czosnkiem, przyprawami i solą.
Odcinamy końce bułek i kroimy je na wąskie paski. Każdy pasek następnie delikatnie smarujemy ze wszystkich stron za pomocą pędzelka.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 10 minut i pilnie obserwujemy, aby się nie spaliły i pozostały chrupiące.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Czosnkowe pałeczki z bułek
Bagietki czosnkowe z bułek są wspaniałą i szybką przekąską, idealną na podwieczorek lub jako dodatek do zup. Przygotowanie jest proste: wystarczy pokroić bułki na bagietki, a następnie posmarować je mieszanką czosnku, masła i ziół. Po zapieczeniu w piekarniku bagietki zamieniają się w chrupiącą Delikatesę o intensywnym smaku czosnku. Są doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno, i pasują również na różne przyjęcia czy imprezy. Z pewnością ucieszą każdego miłośnika czosnku i prostego domowego gotowania!