Szybka babka budyniowa

Szybka babka budyniowa
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Wszystkie składniki mieszamy razem. Dokładnie mieszamy i wlewamy do wysmarowanej i wysypanej formy.

Składniki, których potrzebujesz

5 paczek proszek budyniowy
5 sztuk jajka
1 paczka proszek do pieczenia
1 paczka cukier waniliowy
1 szklanka cukier kryształ
1 szklanka olej

Sposób przygotowania

Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 150°C-160°C. Po około 20 minutach zwiększamy temperaturę do 180°C i pieczemy przez następne 20-30 minut. Pod koniec sprawdzamy drewnianym patyczkiem, czy już jest gotowe.

Upieczoną babkę wykładamy, posypujemy cukrem pudrem i możemy podawać.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Szybka babka budyniowa

Szybka babka budyniowa to popularny deser, który łączy prostotę z pysznym smakiem. Przygotowanie jest łatwe i nie wymaga wiele czasu. Kluczowym składnikiem jest instantowy budyń, który nadaje wilgotność i delikatny aromat. Wystarczy wymieszać podstawowe składniki, takie jak mąka, cukier, jajka, masło i proszek budyniowy. Gotową masę wlewamy do formy na babkę i pieczemy na złoty kolor. To ciasto zachwyci zarówno gości, jak i członków rodziny swoją wilgotnością i wyrazistym smakiem. Dzięki różnorodności smaków budyniu można eksperymentować i tworzyć różne wersje tej delikatesy.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.1/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Czeski, Smakołyki, Ciasto, Wypieki
Štítky: Kuchnia czeska, deser, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Szybka babka budyniowa.

Dodaj komentarz