Herbata imbirowa

Herbata imbirowa
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Ten herbata jest doskonała przy przeziębieniu lub jeśli chcesz oczyścić ciało.

Składniki, których potrzebujesz

1 szt świeży imbir
1 l woda
wg smaku miód
sok cytrynowy

Sposób przygotowania

Od korzenia imbiru odcinamy około 5 cm długi kawałek, który obieramy i szatkujemy na grubych tarce.

Szatkowany imbir z wodą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 15 minut. Następnie odcedzamy.

Gotową herbatę imbirową możemy doprawić miodem i sokiem z cytryny. Pijemy na ciepło.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Herbata imbirowa

Imbirowa herbata to aromatyczny napój, który przygotowuje się z świeżego lub suszonego imbiru. Ma orzeźwiający i pikantny smak, który rozgrzewa ciało i pobudza umysł. Ta herbata jest znana ze swoich korzyści zdrowotnych, w tym wspierania trawienia i wzmacniania układu odpornościowego. Imbirowa herbata również pomaga w przypadku przeziębienia i łagodzi objawy bólu gardła. Można ją serwować na ciepło lub na zimno, często z dodatkiem miodu lub cytryny dla jeszcze lepszego smaku.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.7/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Drinki
Štítky: Kuchnia czeska, napój, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Herbata imbirowa.

Dodaj komentarz