Kuleczki Raffaello

Te kulki zrobione z wafli i masła, obtoczone w wiórkach kokosowych, bardzo przypominają popularne Raffaello. W środku kryje się obrana migdałek, która...
Składniki, których potrzebujesz
4 białe Delissy (opłatki w białej czekoladzie)
100 g masła
1 łyżka sypkiej śmietany do kawy (lub mleka w proszku)
obrane migdały
wiórki kokosowe do obtoczenia
Sposób przygotowania
Delissy zetrzemy i wymieszamy z miękkim masłem.
Dodajemy śmietanę do kawy. Jeśli jej nie mamy, możemy użyć wiórków kokosowych lub mleka w proszku. Zaleca się, aby ciasto przez chwilę stwardniało w lodówce, aby mniej się kleiło.
Z masy formujemy małe kulki i do każdej wkładamy obrany migdał.
Następnie obtaczamy kulki w wiórkach kokosowych i możemy je umieścić w papierowych foremkach.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Kuleczki Raffaello
Kluseczki Raffaelo są ulubionym słodkim deserem, który zdobył serca wielu miłośników przysmaków. Te pyszne kulki składają się z delikatnej wiórków kokosowych, słodkiego migdałowego rdzenia i pysznego kremu, który otoczony jest chrupiącą powłoką. Każdy kawałek jest jak mały klejnot, który przenosi cię do świata tropikalnych smaków. Idealne na przyjęcia, romantyczne kolacje lub po prostu do kawy, Kluseczki Raffaelo są symbolem słodkiej przyjemności i elegancji, którą można delektować się w każdej chwili.