Czekolada na mrożone ciasta i słodycze
![Czekolada na mrożone ciasta i słodycze](/i/pl/czekolada-na-mrozone-ciasta-i-slodycze.jpg)
W odrobinie letniego mleka rozpuścimy budyń czekoladowy i kakao. W garnku rozpuszczamy cukier w wodzie, dodajemy mleko i mieszankę kakaową. Gotujemy, aż całość zgęstnieje. Następnie pozostawiamy do wystudzenia.
Składniki, których potrzebujesz
1/4 l mleko
5 dkg kakao
1/4 l woda
140 g cukier puder
1,5 łyżeczki proszek budyniowy czekoladowy
Sposób przygotowania
Ta ilość jest na kilka użyć, więc możemy przechowywać w lodówce.
Używamy do dekoracji różnych ciast, pucharów lodów lub w okresie świątecznym do ciasteczek.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Czekolada na mrożone ciasta i słodycze
Czekolada do mrożonych tortów i słodyczy jest idealnym rozwiązaniem dla miłośników słodkości. Ta specyficzna czekolada doskonale się topi i perfekcyjnie przylega do powierzchni tortów, muffinków i różnych słodkości. Dzięki swojemu gładkiemu i błyszczącemu wykończeniu nadaje deserom profesjonalny wygląd. Mrożące doświadczenie kulinarne zostanie uwydatnione, gdy połączysz mrożone kremy lub owoce z tą pyszną czekoladą. Jest odpowiednia nie tylko do domowego pieczenia, ale także dla kreatywnych cukierników, którzy chcą zachwycić swoich klientów.