Pasztet serowy z camembertem

Pasztet serowy z camembertem
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Ta pastka jest bardzo prosta i smaczna.

Składniki, których potrzebujesz

50 g ser topiony
100 g miękki salami
100 g cebula
2 szt. jajka na twardo
50 g majonez
1 szt. hertmelin
sól
pieprz mielony

Sposób przygotowania

Jaja na twardo, cebulę, salami i camembert siekamy drobno. Dodajemy miękki ser, majonez, solimy i pieprzymy. Wszystko dobrze mieszamy.

Pasta z camemberta podajemy z świeżym pieczywem.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Pasztet serowy z camembertem

Pasta serowa z hermelínu to pyszna czeska specjalność, która wyróżnia się swoją delikatną serową wizją. Głównym składnikiem jest hermelin, czyli bogaty w smaku ser, który często miesza się z majonezem, czosnkiem i ziołami. Ta pasta idealnie nadaje się jako dip do pieczywa lub jako część kanapek na różnych przyjęciach i imprezach. Pasta serowa z hermelínu nie tylko zadowoli kubki smakowe, ale także doda różnorodności do każdego serwowanego stołu.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.1/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Spread
Štítky: Kuchnia czeska, pasta

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Pasztet serowy z camembertem.

Dodaj komentarz