Pasztet serowy z camembertem
Ta pastka jest bardzo prosta i smaczna.
Składniki, których potrzebujesz
50 g ser topiony
100 g miękki salami
100 g cebula
2 szt. jajka na twardo
50 g majonez
1 szt. hertmelin
sól
pieprz mielony
Sposób przygotowania
Jaja na twardo, cebulę, salami i camembert siekamy drobno. Dodajemy miękki ser, majonez, solimy i pieprzymy. Wszystko dobrze mieszamy.
Pasta z camemberta podajemy z świeżym pieczywem.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Pasztet serowy z camembertem
Pasta serowa z hermelínu to pyszna czeska specjalność, która wyróżnia się swoją delikatną serową wizją. Głównym składnikiem jest hermelin, czyli bogaty w smaku ser, który często miesza się z majonezem, czosnkiem i ziołami. Ta pasta idealnie nadaje się jako dip do pieczywa lub jako część kanapek na różnych przyjęciach i imprezach. Pasta serowa z hermelínu nie tylko zadowoli kubki smakowe, ale także doda różnorodności do każdego serwowanego stołu.