Sernikowa pasta z jabłkiem

Sernikowa pasta z jabłkiem
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Ta pasta jest świetna z świeżym pieczywem, jest prosta i szybka.

Składniki, których potrzebujesz

0,5 szklanki biały jogurt
125 g seler
250 g twarożek
0,5 łyżeczki sól
1 szt. zielone jabłko
0,5 szt. cytryna
0,5 łyżeczki cukier

Sposób przygotowania

Jogurt mieszamy z twarogiem. Następnie obieramy jabłko i seler, które ścieramy na drobnych oczkach tarki, a następnie mieszamy z masą twarogową. Doprawiamy ją cukrem, solą i sokiem z cytryny.

Pasta następnie chłodzimy i smarujemy na świeżym, najlepiej pełnoziarnistym pieczywie.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Sernikowa pasta z jabłkiem

Serowa pasta z jabłkiem to pyszne i zdrowe danie, które łączy delikatność sera z chrupkością jabłek. Ta pasta jest idealna na śniadanie lub jako przekąska, łatwo się ją przygotowuje i jest pełna składników odżywczych. Przygotowanie obejmuje ser, startą jabłko, trochę miodu i mieloną cynamon dla orzeźwienia smaku. Doskonale pasuje na pełnoziarnisty chleb lub jako dip do świeżych warzyw. To danie nie tylko zaspokoi Twoje kubki smakowe, ale także oczyści Twój umysł dzięki zdrowym składnikom.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.5/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Czeski, Smaki, Spread, Wegetariańskie
Štítky: Kuchnia czeska, pasta, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Sernikowa pasta z jabłkiem.

Dodaj komentarz