Sałatka z kapusty z marynowaną cebulką

Sałatki z kapusty zdobyły popularność dzięki łatwemu i szybkiemu przygotowaniu oraz wysokiej zawartości witamin. Dziś przygotujemy sałatkę z kapusty stożkowej, która jest delikatniejsza...
Składniki, których potrzebujesz
1/4 stożkowej kapusty
1/2 szklanki marynowanej cebuli
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz mielony
Sposób przygotowania
Kapustę kroimy na małe kawałki, na przykład w paski lub kostki, i wkładamy do miski. Powinna być świeża i chrupiąca.
Z słoika wyjmujemy około połowy cebulek bez zalewy i mieszamy je z pokrojoną kapustą razem z majonezem. Dobrze mieszamy.
Dodajemy małą ilość soku cebulowego i ponownie dobrze mieszamy.
Doprawiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól i mielony pieprz i odstawiamy do schłodzenia.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Sałatka z kapusty z marynowaną cebulką
Sałatka z białej kapusty z marynowanymi cebulkami to orzeźwiające i smaczne danie, które często podawane jest jako dodatek do różnych potraw. Chrupiąca biała kapusta łączy się z wyrazistymi i kwaskowatymi marynowanymi cebulkami, które nadają jej wyjątkowy smak. Ta sałatka jest nie tylko pyszna, ale także zdrowa, bogata w witaminy i minerały. To idealny wybór na letnie grillowanie lub jako część lunchowego menu. Z odrobiną oliwy z oliwek i octu staje się doskonałym uzupełnieniem każdego dania.