Sałatka z kalarepy z jabłkami i marchewką

Sałatka z kalarepy z jabłkami i marchewką
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Warzywa i jabłka obieramy ze skórki. Kalarepę, jabłka i marchewkę kroimy na większe paski. Jogurt przyprawiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól i razem mieszamy z…

Składniki, których potrzebujesz

300 g rzodkiewki
1 marchewka
2 jabłka
1 biały jogurt
sok cytrynowy
pietruszka
sól

Sposób przygotowania

Obieramy warzywa i jabłka.

Kalarepy, jabłka i marchewkę trzemy na grubsze paski.

Jogurt doprawiamy sokiem z cytryny, solimy i łączymy z pozostałymi składnikami.

Porcjonujemy i podajemy.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Sałatka z kalarepy z jabłkami i marchewką

Sałatka z kalarepy z jabłkami i marchewką to pyszne i orzeźwiające danie, idealne na ciepłe dni. Połączenie chrupiącej kalarepy, słodkich jabłek i startej marchewki tworzy harmonijny smak, który zachwyci każdego miłośnika zdrowego odżywiania. Ta sałatka jest bogata w witaminy i błonnik, co czyni ją nie tylko smaczną, ale i pożywną. Można ją podawać jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego. Co więcej, jest szybka w przygotowaniu i można ją dostosować do własnych gustów.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (27 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Sałatka
Tag: Warzywa, łatwy, szybki, zwykły dzień, kolacja, łatwy, dla początkujących, warzywo, zdrowy, sałatki, zioła, wegetariański, jabłka, w ciągu 15 minut

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Sałatka z kalarepy z jabłkami i marchewką.

Dodaj komentarz