Sernikowa pasta z rzeżuchą

Z masła, twarogu i śmietany przygotowujemy gładki krem, który w razie potrzeby solimy i mieszamy z zielonymi liśćmi rzeżuchy. Najlepiej podawać pastę na ciemnym pieczywie.
Składniki, których potrzebujesz
250 g twarogu (w kubeczku)
1 masło kanapkowe bez smaku
1 kubeczek rzeżuchy - patrz zdjęcie
3 łyżki śmietany - można pominąć
sól
Sposób przygotowania
Z masła, twarogu i śmietany przygotowujemy gładki krem, który solimy do smaku i mieszamy z zielonymi liśćmi rzeżuchy. Ta pasta najlepiej smakuje na ciemnym chlebie.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Sernikowa pasta z rzeżuchą
Kwasiowy pasztet z rukwią jest zdrowym i smacznym daniem, które łatwo przygotować. Głównymi składnikami są delikatny twaróg, świeża rukiew i przyprawy do smaku. Ta pasta oferuje orzeźwiający smak i jest doskonałym wyborem na kanapki, bagietki lub jako dip do warzyw. Rukiew dodatkowo nadaje pikantności i jest bogata w witaminy. Przygotuj tę inspirującą pastę jako lekką przekąskę lub poczęstunek na imprezy i zaskocz swoich gości zdrowym przysmakiem!