Sernikowa pasta z rzeżuchą

Sernikowa pasta z rzeżuchą
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Z masła, twarogu i śmietany przygotowujemy gładki krem, który w razie potrzeby solimy i mieszamy z zielonymi liśćmi rzeżuchy. Najlepiej podawać pastę na ciemnym pieczywie.

Składniki, których potrzebujesz

250 g twarogu (w kubeczku)
1 masło kanapkowe bez smaku
1 kubeczek rzeżuchy - patrz zdjęcie
3 łyżki śmietany - można pominąć
sól

Sposób przygotowania

Z masła, twarogu i śmietany przygotowujemy gładki krem, który solimy do smaku i mieszamy z zielonymi liśćmi rzeżuchy. Ta pasta najlepiej smakuje na ciemnym chlebie.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Sernikowa pasta z rzeżuchą

Kwasiowy pasztet z rukwią jest zdrowym i smacznym daniem, które łatwo przygotować. Głównymi składnikami są delikatny twaróg, świeża rukiew i przyprawy do smaku. Ta pasta oferuje orzeźwiający smak i jest doskonałym wyborem na kanapki, bagietki lub jako dip do warzyw. Rukiew dodatkowo nadaje pikantności i jest bogata w witaminy. Przygotuj tę inspirującą pastę jako lekką przekąskę lub poczęstunek na imprezy i zaskocz swoich gości zdrowym przysmakiem!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.8/5 (36 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Spread
Tag: przekąska, łatwy, szybki, święto / niedziela, zwykły dzień, tani, czeski, łatwy, dla początkujących, zioła, rozprzestrzenia się, śniadanie, w ciągu 10 minut, twaróg

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Sernikowa pasta z rzeżuchą.

Dodaj komentarz