Brzoskwiniowo - sernikowa szarlotka - blacha

Mieszamy jajka, olej, jogurty i cukier, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Gdy ciasto stanie się gęstsze, wlewamy sok z kompotu. Ciasto następnie rozsmarowujemy na…
Składniki, których potrzebujesz
15 dkg mąki pszennej
15 dkg mąki tortowej
15 dkg cukru
2 jogurty naturalne (150g)
3 całe jajka
100 ml oleju
cukier waniliowy
1/2 proszku do pieczenia
puszka brzoskwiń
2 miękkie twarogi
opakowanie budyniu waniliowego
1 jajko
cukier puder (do smaku)
Sposób przygotowania
Połączymy jajka, olej, jogurt i cukier, a następnie dodamy mąkę i proszek do pieczenia.
Jeśli ciasto jest gęstsze, dodajemy do niego sok z kompotu.
Ciasto rozkładamy na blachę, którą natłuszczamy i wysypujemy, a na nim umieszczamy ćwiartki brzoskwiń.
W misce mieszamy twaróg z cukrem, budyniem i jajkiem według własnego gustu, jak bardzo lubimy słodkie. Następnie napełniamy twaróg do woreczka i wokół brzoskwiń nakładamy go.
Piekemy w piekarniku z wentylatorem w 175 °C przez około 20 minut.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Brzoskwiniowo - sernikowa szarlotka - blacha
Brzoskwiniowo-twarożkowe ciasto to pyszny deser, który zachwyci każdego miłośnika słodkiego pieczenia. Głównymi składnikami są soczyste brzoskwinie i kremowy twaróg, które razem tworzą doskonałą harmonię smaków. Ciasto jest proste w przygotowaniu, a jego pieczenie wypełni dom przyjemnym aromatem. Podawaj je na ciepło lub schłodzone, posypane cukrem lub z bitą śmietaną. To ciasto jest idealnym wyborem na rodzinne uroczystości lub jako deser do popołudniowej kawy. Przygotuj je na blaszce i ciesz się wspaniałym wypiekiem z przyjaciółmi i rodziną!