Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Na drobne kawałki pokroimy oczyszczone, osuszone filety z kurczaka i na patelni je podsmażymy. Do tego dodamy mieszankę warzyw i również podsmażymy. Jeśli byśmy mieli to zbyt płynne, dzięki rozmrożonym warzywom, to wodę z patelni odcedzimy lub zagęścimy mąką ziemniaczaną. Posolimy, popieprzymy, dodamy sos sojowy, cynamon i imbir. Farsz nie może być rzadki, inaczej nie będzie się dało go nadziać.

Składniki, których potrzebujesz

500 g pierś kurczaka
1 szczypta mielony biały pieprz
1 - 2 łyżki skrobia
papier ryżowy
500 g mrożone warzywa
do smaku 2 - 3 łyżki sos sojowy
1 szczypta mielony imbir
1 szczypta mielona cynamon
sól
w razie potrzeby olej do smażenia

Sposób przygotowania

Następnie w misce z wodą przygotowujemy papier ryżowy, który powinien być dostępny w większości sklepów. Gdy papier zmięknie, napełniamy go farszem, zwijamy w rulony i końce zaginamy, aby farsz się nie wylał. Jeśli nam to nie wychodzi, można spróbować zawinąć w dwa arkusze papieru.

W ten sposób smażymy rulony, aż będą złociste. Możemy podawać od razu, z dodatkami lub bez.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Chińskie sajgonki

Chińskie sajgonki, znane również jako wiosenne rolls, są popularnym daniem w kuchni wschodniej. Te kruche rolki zazwyczaj przygotowuje się z cienkiego ciasta i

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Smaki, Mięso drobiowe, Przystawka, Warzywa
Štítky: Kuchnia chińska, przystawka

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Chińskie sajgonki.

Dodaj komentarz