Domowa lody truskawkowe

Desery w kubkach są nam znane, ale co spróbować lodów w kubku? Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut, następnie wystarczy je zamrozić i otrzymamy pyszne…
Składniki, których potrzebujesz
5 szklanek mrożonych truskawek
1/2 szklanki cukru pudru
1/3 szklanki mleka półtłustego
250 g mascarpone
Sposób przygotowania
Do blendera wrzucamy mascarpone, cukier i truskawki, wlewamy połowę mleka i miksujemy na niskich obrotach.
Dodajemy resztę mleka i zwiększamy prędkość obrotów.
Jeśli po wymieszaniu lody są wystarczająco gęste, możemy je od razu podać, lub zostawiamy je do zamrożenia w zamrażarce.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Domowa lody truskawkowe
Domowy lody truskawkowe to doskonały przysmak dla miłośników słodkich deserów. Ich przygotowanie jest łatwe i szybkie, wystarczą świeże truskawki, śmietana i cukier. Po dokładnym zblendowaniu i zamrożeniu powstają kremowe i orzeźwiające lody, które latem oczarują każdego. Lody są nie tylko smaczne, ale także pełne witamin i zdrowych składników zawartych w truskawkach. Przygotuj je na rodzinną uroczystość lub jako słodkie zakończenie obiadu i ciesz się ich pysznym smakiem pełnym letnich różowych owoców.