Domowa lody truskawkowe

Domowa lody truskawkowe
Czas przygotowania: 6 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Desery w kubkach są nam znane, ale co spróbować lodów w kubku? Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut, następnie wystarczy je zamrozić i otrzymamy pyszne…

Składniki, których potrzebujesz

5 szklanek mrożonych truskawek
1/2 szklanki cukru pudru
1/3 szklanki mleka półtłustego
250 g mascarpone

Sposób przygotowania

Do blendera wrzucamy mascarpone, cukier i truskawki, wlewamy połowę mleka i miksujemy na niskich obrotach.

Dodajemy resztę mleka i zwiększamy prędkość obrotów.

Jeśli po wymieszaniu lody są wystarczająco gęste, możemy je od razu podać, lub zostawiamy je do zamrożenia w zamrażarce.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Domowa lody truskawkowe

Domowy lody truskawkowe to doskonały przysmak dla miłośników słodkich deserów. Ich przygotowanie jest łatwe i szybkie, wystarczą świeże truskawki, śmietana i cukier. Po dokładnym zblendowaniu i zamrożeniu powstają kremowe i orzeźwiające lody, które latem oczarują każdego. Lody są nie tylko smaczne, ale także pełne witamin i zdrowych składników zawartych w truskawkach. Przygotuj je na rodzinną uroczystość lub jako słodkie zakończenie obiadu i ciesz się ich pysznym smakiem pełnym letnich różowych owoców.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (28 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Ciasto
Tag: przekąska, lody, łatwy, dla początkujących, dla dzieci, desery, przepisy letnie, truskawki, chłod

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Domowa lody truskawkowe.

Dodaj komentarz