Czekoladowy budyń z bananami i twarogiem

W większej misce dobrze łączymy twaróg z pokrojonymi w krążki bananami. W małym garnku mieszamy proszek budyniowy z zimnym mlekiem i doprowadzamy do wrzenia.
Składniki, których potrzebujesz
26 g (1/2 opakowania) premium budyń Czekolada Gorzką Dr. Oetker
250 ml mleka półtłustego
250 g odtłuszczonego miękkiego twarogu
2 średniej wielkości banany (ok. 260 g)
Sposób przygotowania
W szerokiej misce mieszamy twaróg z bananami pokrojonymi w plasterki.
W małym garnku mieszamy proszek budyniowy z zimnym mlekiem i gotujemy. Najpierw mieszamy, aż budyń zgęstnieje, następnie przelewamy go do miski z ubitym twarogiem i bananami i dokładnie mieszamy.
Dzielimy na dwie do trzech jednakowych pojemników, pozostawiamy do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie zamykamy i wkładamy do lodówki.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Czekoladowy budyń z bananami i twarogiem
Budyni czekoladowy z bananami i twarogiem to pyszny deser, który łączy delikatny smak czekolady z orzeźwiającymi bananami i kremowym twarogiem. To słodkie danie jest nie tylko smaczne, ale także odżywcze, dzięki zawartości białka w twarogu. Przygotowanie jest proste: wystarczy ugotować budyń czekoladowy, dodać pokrojone w plastry banany i wymieszać je z twarogiem. Ten deser jest idealny jako słodka kropka nad i po posiłku lub jako zdrowa przekąska. Rozkoszuj się kombinacją smaków, która zadowoli twoje kubki smakowe!