Filety rybne pieczone w piekarniku bez smażenia

Filety rybne pieczone w piekarniku bez smażenia
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 2

Pozwólmy filetom rozmrozić się, dodajemy sól i obtaczamy je w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Pieczemy na papierze do pieczenia w piekarniku w maksymalnej temperaturze przez około 10 do 15 minut.

Składniki, których potrzebujesz

400 g filetu
rozkruszone płatki kukurydziane bez dodatku cukru do obtoczenia
2 plasterki cytryny
sól

Sposób przygotowania

Filet zostawiamy na rozmrożenie, solimy go i obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.

Piekziemy na papierze do pieczenia w nagrzanym piekarniku w maksymalnej temperaturze przez około 10 do 15 minut.

Na talerzu dekorujemy plasterkiem cytryny. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i warzywami.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Filety rybne pieczone w piekarniku bez smażenia

Filety rybne pieczone w piekarniku bez smażenia są zdrową i smaczną alternatywą dla tradycyjnych kotletów. Filety rybne obtacza się w bułce tartej i delikatnie doprawia ziołami, czosnkiem lub cytryną. Następnie piecze się je w piekarniku, co zapewnia chrupiącą skórkę i soczyste mięso w środku, bez potrzeby używania oliwy. Danie to jest idealne na szybki obiad lub kolację i doskonale pasuje do świeżej sałatki lub ziemniaczanych dodatków. Można dzięki temu cieszyć się pysznym posiłkiem bez poczucia winy.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.8/5 (30 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Mięso rybne
Tag: ryba, obiad, łatwy, święto / niedziela, zwykły dzień, kolacja, słony, czeski, łatwy, dla początkujących, piec

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Filety rybne pieczone w piekarniku bez smażenia.

Dodaj komentarz