Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Sałatka makaronowa z tuńczykiem
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

W osolonej wodzie ugotujemy makaron. W międzyczasie ugotujemy na twardo obie jajka.

Składniki, których potrzebujesz

1 szt. czerwona papryka
1 szt. żółta papryka
majonez
150 g ser edamski
250 g śmietana kwaśna
1 opakowanie makarony (spirale)
2 szt. jajka
1 - 2 puszki tuńczyk w sosie własnym
2 - 3 szt. ogórki konserwowe
wg smaku mrożony groszek
przyprawa chili
mielony czarny pieprz
sól

Sposób przygotowania

Odcedzamy sok z tuńczyka i mieszamy z makaronami. Następnie kroimy ogórki, ser i papryki w kostkę, mieszamy z makaronami, majonezem i śmietaną. Skropimy kilkoma kroplami cytryny i doprawiamy przyprawą chili, solą i pieprzem.

Po wymieszaniu sałatkę podajemy od razu.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Sałatka makaronowa z tuńczykiem to orzeźwiające i pożywne danie, idealne na letnie dni lub jako szybki obiad. Połączenie makaronu, konserwowanego tuńczyka, świeżych warzyw i ziół tworzy pysz symfonię smaków. Możesz dodać również oliwki, kukurydzę lub majonez dla bardziej kremowej konsystencji. Ta sałatka jest nie tylko łatwa do przygotowania, ale także świetnie syci i dodaje energii. Idealna jako przekąska na piknik lub dodatek do grillowania.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.7/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Mięso rybne, Sałatka, Wegetariańskie, Warzywa
Štítky: Kuchnia czeska, sałatka

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Sałatka makaronowa z tuńczykiem.

Dodaj komentarz