Puddingowe ciasto z cynamonem
Omlouvám se, ale nezobrazujete žádný text, který bych měl přeložit. Můžete prosím poskytnout text, který chcete přeložit do polštiny?
Składniki, których potrzebujesz
ciasto
20 dkg mąka pszenna
4 szt. jajka
1 dl olej
20 dkg cukier
1 szt. proszek do pieczenia
nadzienie
1 l mleko
5 łyżek cukier
3 szt. budyń waniliowy
nadzienie
2 szt. cukier wanilinowy
2 szt. kwaśna śmietana
1 szt. bita śmietana
Sposób przygotowania
Ten tort jest odpowiedni na dni powszednie i świąteczne.
Całe jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylewamy do wyższej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z mleka, budyni waniliowych i cukru gotujemy puding. Jeszcze gorący wylewamy na ciasto, równomiernie rozsmarowujemy i pieczemy przez 20-25 minut w 180°C.
Na upieczony, lekko ostudzony wypiek kładziemy śmietanę kwaśną wymieszaną z cukrami waniliowymi.
Po ostudzeniu smarujemy bitą śmietaną, posypujemy przez sitko cynamonem i możemy podawać.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Puddingowe ciasto z cynamonem
Ciastka budyniowe z cynamonem to pyszny deser, który zadowoli wszystkich miłośników słodkich smaków. Połączenie jedwabistego budyniu i pachnącego cynamonu tworzy doskonałą harmonię. Te ciastka są świetne na przyjęcia, ale także jako szybka przekąska do kawy. Na powierzchni często dekoruje się je kruszonką lub orzechami, co dodaje dodatkową teksturę i smak. Przygotowanie jest proste i nie wymaga wiele czasu, więc możesz je sobie zafundować w dowolnym momencie tygodnia. Ciesz się ciastkami budyniowymi z rodziną i przyjaciółmi i pozwól im zakochać się w tej pyszności!