Domowe czekoladowe muffiny

Domowe czekoladowe muffiny
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Ten przepis docenią zarówno mamy, jak i dzieci. Zaczynajmy.

Składniki, których potrzebujesz

150 ml mleko
1 szt. jajko
50 g cukier kryształ
200 g mąka półwsypka
65 g masło
10 g czekolada
30 g kakao
1 paczka proszek do pieczenia

Sposób przygotowania

Jaja, cukier, masło i mleko łączymy razem i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę, kakao i pokruszoną czekoladę i ponownie mieszamy.

Babeczki lub formę na muffiny napełniamy łyżką stołową do 3/4. Czekoladowe muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 15 do 18 minut.

Upieczone domowe czekoladowe muffiny pozostawiamy do ostygnięcia, posypujemy cukrem pudrem i możemy podawać.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Domowe czekoladowe muffiny

Domowe czekoladowe muffiny to pyszny deser, który zadowoli każdego miłośnika słodkości. Te muffiny są miękkie, puszyste i pełne intensywnego czekoladowego smaku. Przygotowanie jest proste i szybkie, wystarczy wymieszać suche i mokre składniki, dodać kawałki czekolady i upieczone muffiny zostawić do ostygnięcia. Świetnie nadają się na popołudniową kawę lub jako słodka przekąska dla dzieci. Udekoruj je bitą śmietaną lub owocami i ciesz się chwilami z rodziną i przyjaciółmi!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.5/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Desery
Štítky: Kuchnia czeska, deser, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Domowe czekoladowe muffiny.

Dodaj komentarz