Rafaelo
Rafaelo z salkiem, kokosem i migdałami to znakomite ciasto, które zawsze znika wśród pierwszych.
Składniki, których potrzebujesz
1/2 puszki mleko skondensowane (Salko)
150 g masło
250 g cukier puder
120 g mąka kokosowa
1 opakowanie cukier waniliowy
do obtoczenia
mąka kokosowa
farsz 60 g migdały
Sposób przygotowania
Masło z obu rodzajów cukru rozpuszczamy w kąpieli wodnej i od czasu do czasu mieszając, pozostawiamy do ostygnięcia. Do mieszanki dodajemy salko i wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny, aby stężało. Migdały zalewamy wrzątkiem, obieramy i pozostawiamy do oschnięcia. Z ciasta formujemy kulki. W każdą z nich zawijamy migdał i obtaczamy w kokosie.
Następnie umieszczamy w papierowych foremkach i możemy podawać.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Rafaelo
Rafaelo to ulubiony przysmak, który łączy delikatny kokosowy smak z chrupiącą otoczką. Jego zasadą jest migdał otoczony w kremowym kokosowym cieście, które jest pokryte w wiórkach kokosowych. Ta kombinacja tworzy wyjątkowe doznania dla miłośników słodyczy. Rafaelo to doskonały wybór jako mały deser na uroczystościach lub jako pyszne przekąski dla gości. Swoją pysznością i atrakcyjnym wyglądem na pewno zachwyci każdego, kto lubi słodkości.