Błękitne kulki rumowe w kokosie

Błękitne kulki rumowe w kokosie
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Tradycyjny przepis rodzinny na rumowe kulki.

Składniki, których potrzebujesz

5 dkg masło
6 łyżeczek kakao
2 łyżki rum
5 dkg zmielone orzechy
14 dkg cukier puder
do obtoczenia wiórki kokosowe

Sposób przygotowania

Miękkie masło kroimy na kawałki, dodajemy cukier, orzechy, kakao i w wgłębienie wlewamy rum. Rękami utrwalamy w ciasto, które wkładamy do lodówki.

Z masy formujemy mniejsze kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Kulki rumowe w wiórkach kokosowych można podawać na każdą okazję.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Błękitne kulki rumowe w kokosie

Kulki rumowe w kokosa to pyszny deser, który łączy delikatność czekolady i intensywny smak rumu. Te małe kulki przygotowuje się z mielonych ciastek, kakao i oczywiście wysokiej jakości rumu, obtoczone w delikatnym kokosie. Świetnie sprawdzą się jako słodkie zakończenie posiłku lub jako przekąska na przyjęcia i imprezy. Ich przygotowanie jest proste, więc możesz je łatwo cieszyć się także w domu. Kulki rumowe zadowolą każdego miłośnika słodkości i jednocześnie przyniosą aromatyczną radość dzięki dodanemu rumowi.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.7/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Wyroby cukiernicze
Štítky: cukierek, Kuchnia słowacka, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Błękitne kulki rumowe w kokosie.

Dodaj komentarz