Błękitne kulki rumowe w kokosie
Tradycyjny przepis rodzinny na rumowe kulki.
Składniki, których potrzebujesz
5 dkg masło
6 łyżeczek kakao
2 łyżki rum
5 dkg zmielone orzechy
14 dkg cukier puder
do obtoczenia wiórki kokosowe
Sposób przygotowania
Miękkie masło kroimy na kawałki, dodajemy cukier, orzechy, kakao i w wgłębienie wlewamy rum. Rękami utrwalamy w ciasto, które wkładamy do lodówki.
Z masy formujemy mniejsze kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Kulki rumowe w wiórkach kokosowych można podawać na każdą okazję.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Błękitne kulki rumowe w kokosie
Kulki rumowe w kokosa to pyszny deser, który łączy delikatność czekolady i intensywny smak rumu. Te małe kulki przygotowuje się z mielonych ciastek, kakao i oczywiście wysokiej jakości rumu, obtoczone w delikatnym kokosie. Świetnie sprawdzą się jako słodkie zakończenie posiłku lub jako przekąska na przyjęcia i imprezy. Ich przygotowanie jest proste, więc możesz je łatwo cieszyć się także w domu. Kulki rumowe zadowolą każdego miłośnika słodkości i jednocześnie przyniosą aromatyczną radość dzięki dodanemu rumowi.