Serow w cieście francuskim

Podzielimy rozwałkowane ciasto francuskie na dwie części. Ser hermeliin przekroimy. Na dolnej części sera kładziemy dwa plastry szynki, na to dodajemy pokrojoną pora i zakrywamy górną częścią sera.
Składniki, których potrzebujesz
1 ciasto francuskie
2 sery Hermelín
4 plasterki szynki wędzonej z Schwarzwaldu
pokrojony por
jajko do posmarowania
Sposób przygotowania
Ciasto francuskie dzielimy na dwie części. Ser camembert przekrawamy.
Na dolną część camemberta kładziemy dwa plastry szynki, na to dodajemy pokrojoną por, a następnie przykrywamy górną częścią sera.
Camembert wypełniony farszem umieszczamy na cieście francuskim i zawijamy w nie.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy przez 20 minut.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Serow w cieście francuskim
Ser w cieście francuskim to ulubiona czeska przystawka, która łączy pyszny ser śmietankowy z chrupiącym ciastem francuskim. Danie to często przygotowuje się jako przystawkę lub przekąskę na uroczystości i popołudniowe przekąski. Ser przed pieczeniem zazwyczaj obtacza się ziołami lub przyprawami, co nadaje mu wyjątkowy smak. Po upieczeniu ser w cieście francuskim ma złotawy kolor i chrupiącą skórkę, podczas gdy w środku jest delikatny i kremowy. Świetnie smakuje z świeżym chlebem i sałatką warzywną.