Bruschetta al Pomodoro po polsku
Bruschetta al Pomodoro to doskonała, lekka przystawka.
Składniki, których potrzebujesz
bazylia
6 kromek chleb tostowy
4 szt. pomidor
oliwa z oliwek
2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania
Pokroimy pomidory na małe kawałki i wrzucimy do miski.
Przetrzemy czosnek i dodamy go do pomidorów razem z drobno posiekaną bazylią. Skropimy oliwą z oliwek i wymieszamy.
Podajemy na tostach z chleba tostowego, które opiekamy na patelni lub w tosterze.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Bruschetta al Pomodoro po polsku
Bruschetta al Pomodoro to popularna włoska przystawka, która doskonale nadaje się na letnie imprezy. To proste danie składa się z opieczonego chleba, który jest posmarowany czosnkiem i pokryty mieszanką pokrojonych pomidorów, bazylii i oliwy z oliwek. W polskiej wersji możemy dodać też ser, taki jak mozzarella czy feta, aby podkreślić smak. Bruschetta al Pomodoro to szybkie, smaczne i orzeźwiające danie, idealne na spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną. Doskonałe połączenie smaków zachwyci cię i przyniesie kawałek Włoch na twój talerz.