Burgery wołowe z domowym bułką

Jednym z tradycyjnych amerykańskich dań, które można łatwo przygotować w domu, jest soczyste mięso grillowane z roztopionym plasterkiem sera i chrupiącą strukturą.
Składniki, których potrzebujesz
300 g mielonej wołowiny (lub mieszanka)
1 łyżeczka mielonego pieprzu czterech kolorów
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka sosu worcestershire
4 plastry sera
2 plastry boczku
sałata zielona
Sos
3 łyżki sosu tatarskiego
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka chili
Sposób przygotowania
Mięso mieszamy z pieprzem, musztardą, solą i sosem Worcestershire. Formujemy dwie identyczne kotlety, o wysokości co najmniej 3 cm.
Grillujemy na domowym grillu przez 3-4 minuty z każdej strony. Po przewróceniu na pierwszą przypieczoną stronę kładziemy plasterek sera, aby się roztopił. Możemy to również przygotować na patelni.
Bułki przecinamy na pół i możemy je również podpiec od wewnętrznej strony na grillu. Hamburger składamy według naszych zwyczajów.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Burgery wołowe z domowym bułką
Wołowy hamburger z domowej bułki to klasyk, który zadowoli każdego miłośnika dobrego jedzenia. Soczyste mielone mięso wołowe jest idealnie wypieczone i doskonale przyprawione, podczas gdy domowa bułka jest miękka i aromatyczna. To danie można wzbogacić świeżymi warzywami, chrupiącym boczkiem i pysznymi sosami, które dodadzą jeszcze więcej smaku. Niezależnie od tego, czy zjesz go na pikniku, czy podczas rodzinnej kolacji, wołowy hamburger z domowej bułki jest zawsze mile widzianym wyborem, który z pewnością ucieszy całe Twoje otoczenie.