Szpizy

Szpizy
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 15 minut
Porcje: 4

Szpikulce są świetnym wyborem na letnie grillowanie i rodzinne spotkania. Połączenie soczystego mięsa, świeżych warzyw i aromatycznej bekonu, wszystkie składniki starannie…

Składniki, których potrzebujesz

500 g wieprzowiny
200 g boczku angielskiego
2 cebule
2 zielone papryki
sól
przyprawa meksykańska (lub inna)
olej

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, mieszamy z meksykańską przyprawą i odrobiną soli. Odstawiamy na około 2 godziny.

Następnie na przemian nabijamy na szpikulce mięso, cebulę, angielską bekon i zieloną paprykę, przy czym ostatni jest znowu mięso.

Olej nakładamy na potrawę, a następnie grillujemy na zewnątrz. Podajemy z chlebem, musztardą lub innymi dodatkami.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Szpizy

Szpikulce to ulubiona potrawa, która zadowoli miłośników grillowanych dań. Składają się z kawałków mięsa, warzyw, a czasem także owoców, które nabijane są na patyczki i grillowane na złoto. Ta potrawa jest popularna ze względu na swoją zmienność, ponieważ można łatwo zmieniać składniki według gustu. Szpikulce często podawane są z sosami i świeżym chlebem, co sprawia, że są doskonałym wyborem na letnie grillowanie lub rodzinne uroczystości. Ich przygotowanie jest proste i szybkie, co jest kolejnym powodem, dla którego są tak popularne.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.1/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Grill
Tag: Warzywa, wieprzowina, grill, obiad, łatwy, święto / niedziela, kolacja, słony, czeski, łatwy, dla początkujących, bezglutenowy, przepisy letnie, imprezy i uroczystości, urodziny, grillowanie i barbecue, szaszłyki

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Szpizy.

Dodaj komentarz