Chińska kapusta z imbirem

Chińska kapusta z imbirem
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Na paski pokroimy chińska kapustę. Oczyścimy imbir i zetrzemy go na drobno. Zalejemy wrzątkiem rodzynki i pokroimy je na pół.

Składniki, których potrzebujesz

1 szt. chińska kapusta
dressing 1 łyżka miód
100 g rodzynki
1 szt. imbir
sól
100 g orzechy nerkowca
50 g nasiona dyni
1 szt. cytryna
1 - 2 łyżki olej
mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Wymieszamy olej z imbirem, nasionami dyni, nerkowcami i rodzynkami. Doprawimy solą i pieprzem. W ten sposób przygotujemy dressing.

Następnie wymieszamy go z poszatkowaną kapustą i doprawimy wyciśniętym sokiem z cytryny i miodem.

Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy do schłodzenia w lodówce. Potem podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Chińska kapusta z imbirem

Chińska kapusta z imbirem to pyszne i orzeźwiające danie, które łączy delikatny smak kapusty z pikantnym aromatem świeżego imbiru. To danie jest nie tylko smaczne, ale także bardzo odżywcze, ponieważ chińska kapusta jest bogata w witaminy i minerały. Imbir dodaje potrawie przyjemnej ostrości, a jednocześnie wspiera trawienie. Może być podawane jako dodatek lub danie główne, idealnie z ryżem lub makaronem. To szybki i zdrowy sposób, aby cieszyć się świeżymi warzywami w azjatyckim stylu.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.6/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Wegetariańskie, Dodatki, Warzywa
Štítky: Kuchnia czeska, sałatka, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Chińska kapusta z imbirem.

Dodaj komentarz