Domowy lody truskawkowe

Już przywykliśmy do ciast w kubkach, ale co powiecie na lody w kubku? Przygotujemy je w krótkim czasie, a następnie po prostu zamrozimy, tworząc w ten sposób pyszny przysmak...
Składniki, których potrzebujesz
5 kubków mrożonych truskawek
1/2 kubka cukru pudru
1/3 kubka mleka półtłustego
250 g mascarpone
Sposób przygotowania
Do miksera wrzucamy mascarpone, cukier i truskawki, dodajemy połowę mleka i miksujemy na niskich obrotach.
Uzupełniamy resztę mleka i zwiększamy prędkość miksowania.
Jeśli lody po wymieszaniu są wystarczająco gęste, możemy je podawać od razu, lub wkładamy je do zamrażarki.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Domowy lody truskawkowe
Domowa lodowa truskawkowa to orzeźwiający smakołyk, który przynosi smak lata w każdym kęsie. Jest zrobiona z świeżych, dojrzałych truskawek, które łączymy z kremową bazą z mleka i śmietany. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina ubijania, a masz gotowy deser, który pokochają dzieci i dorośli. Bez sztucznych dodatków i pełna naturalnych smaków, te lody są idealnym wyborem na gorące dni. Ciesz się nimi na ogrodowej imprezie lub jako słodki akcent po rodzinnym obiedzie!