Domowy lody truskawkowe

Domowy lody truskawkowe
Czas przygotowania: 6 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Już przywykliśmy do ciast w kubkach, ale co powiecie na lody w kubku? Przygotujemy je w krótkim czasie, a następnie po prostu zamrozimy, tworząc w ten sposób pyszny przysmak...

Składniki, których potrzebujesz

5 kubków mrożonych truskawek
1/2 kubka cukru pudru
1/3 kubka mleka półtłustego
250 g mascarpone

Sposób przygotowania

Do miksera wrzucamy mascarpone, cukier i truskawki, dodajemy połowę mleka i miksujemy na niskich obrotach.

Uzupełniamy resztę mleka i zwiększamy prędkość miksowania.

Jeśli lody po wymieszaniu są wystarczająco gęste, możemy je podawać od razu, lub wkładamy je do zamrażarki.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Domowy lody truskawkowe

Domowa lodowa truskawkowa to orzeźwiający smakołyk, który przynosi smak lata w każdym kęsie. Jest zrobiona z świeżych, dojrzałych truskawek, które łączymy z kremową bazą z mleka i śmietany. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina ubijania, a masz gotowy deser, który pokochają dzieci i dorośli. Bez sztucznych dodatków i pełna naturalnych smaków, te lody są idealnym wyborem na gorące dni. Ciesz się nimi na ogrodowej imprezie lub jako słodki akcent po rodzinnym obiedzie!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (28 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Ciasto
Tag: przekąska, lody, łatwy, dla początkujących, dla dzieci, desery, przepisy letnie, truskawki, chłod

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Domowy lody truskawkowe.

Dodaj komentarz