Deser z kremem kokosowym

Odwróć puszkę i wylej mleko kokosowe. W puszcze pozostanie krem kokosowy, który umieść w blenderze i miksuj, aż będzie gładki. Jeśli krem…
Składniki, których potrzebujesz
1 sztuka mango - pokrojone
400 g schłodzonego mleka kokosowego
2 łyżki posiekanych migdałów
1/2 szklanki malin
1 żelki
Sposób przygotowania
Odwróć puszkę i wylej mleko kokosowe. W puszce pozostanie krem kokosowy, który przełóż do blendera i miksuj na gładką konsystencję. Jeśli krem będzie zbyt gęsty, dodaj trochę mleka kokosowego.
Pokrój mango i jedną trzecią podziel na dwie szklanki. Na mango nałóż krem kokosowy. Następnie dodaj maliny, kolejną trzecią mango i kilka żelkowych cukierków. Na tę warstwę połóż resztę kremu kokosowego. Udekoruj płatkami migdałów, resztą mango i kilkoma cukierkami. Możesz podawać!
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Deser z kremem kokosowym
Deser z kremem kokosowym to pyszny przysmak, który zachwyci wszystkich miłośników tropikalnych smaków. Kremowa tekstura kokosu w połączeniu z delikatną słodyczą stworzy harmonijne doznanie dla kubków smakowych. Ten deser często podawany jest w eleganckich szklankach, które zdobi egzotycznymi owocami lub czekoladowymi słodkościami. Jest idealny jako słodki akcent po każdym posiłku czy na szczególne okazje. Przygotowanie jest łatwe i szybkie, co czyni go ulubionym nie tylko wśród profesjonalnych kucharzy, ale i domowych piekarzy.