Muffiny z likierem jajecznym

W misce ubiczemy masło z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy jajka. Ponownie dokładnie mieszamy, potem dodajemy śmietanę i likier jajeczny. W innej misce…
Składniki, których potrzebujesz
150 g miękkiego masła
2 jajka
150 g cukru kryształowego
100 g kwaśnej śmietany
100 ml likieru jajecznego
200 g mąki pszennej typu tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
W misce ucieramy masło z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy jajka. Ponownie wszystko ucieramy na gładką masę i dodajemy śmietanę kwaśną oraz likier jajeczny.
W innej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo dodajemy do przygotowanej masy.
Napełniamy muffiny i pieczemy w temperaturze 180°C przez 20 minut.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Muffiny z likierem jajecznym
Babeczki z likierem jajecznym to pyszny deser, który łączy delikatny smak tradycyjnego likieru jajecznego z puszystą konsystencją babeczek. Ten przepis jest idealny na uroczystości lub jako słodkie zakończenie rodzinnego obiadu. Babeczki są nie tylko smaczne, ale także łatwe w przygotowaniu – wystarczy zmieszać składniki i upiec je na złoty kolor. Podczas serwowania można je posypać cukrem pudrem lub ozdobić bitą śmietaną, co podkreśli ich pyszność. Ciesz się ich wyjątkowym smakiem!