Faszerowane jajka

Faszerowane jajka
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 10 minut
Porcje: 12

Jaja nadziewane interesującym farszem mogą być wspaniałą ozdobą na świątecznym stole lub smaczną kolacją. Farsz można użyć do rękawa cukierniczego lub po prostu napełnić nim z powrotem białka.

Składniki, których potrzebujesz

6 jajek
2 łyżeczki chrzanu
1 łyżka masła
3 łyżeczki musztardy pełnotłustej
keczup (do dekoracji)
sól (do smaku)

Sposób przygotowania

W garnku gotujemy jajka we wrzącej wodzie przez dziewięć minut. Następnie szybko je schładzamy, obieramy, wzdłuż przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka do miski.

Żółtka mieszamy z masłem, musztardą, chrzanem i solą.

Mieszankę wkładamy do worka cukierniczego i napełniamy nią białe części. Na koniec ozdabiamy keczupem.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Faszerowane jajka

Faszerowane jaja są popularną przystawką, która często pojawia się na uroczystych stołach. Danie to przygotowuje się z ugotowanych jajek, które kroi się wzdłuż, a żółtka miesza z różnymi składnikami, takimi jak majonez, musztarda, zioła czy warzywa. Farsz jest następnie z powrotem wkładany do białek, co tworzy smaczne i atrakcyjne porcje. Faszerowane jaja można ozdabiać papryką, oliwkami lub ziołami, co dodaje im uroku. Idealnie nadają się jako przekąska na przyjęcia czy rodzinne uroczystości.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.1/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Szybki obiad
Tag: Wielkanoc, gotowanie, łatwy, szybki, święto / niedziela, czeski, łatwy, dla początkujących, bezglutenowy, pikantny, imprezy i uroczystości, przystawki, dania zimne, sylwester, zimno, kanapki

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Faszerowane jajka.

Dodaj komentarz