Truskawkowe lody z twarogiem

Truskawki, twaróg i zimny syrop cukrowy miksujemy, a następnie ręcznie wmieszamy proszek budyniowy, który nie wymaga gotowania. Ubijamy przez 3 minuty, aż...
Składniki, których potrzebujesz
300 g oczyszczonych truskawek
150 g półtłustego twarogu z wiaderka
120 g syropu cukrowego - w zależności od potrzeby
20 g proszku budyniowego waniliowego bez gotowania Créme Olé
125 ml Ramy kremowej do ubijania (w butelce) lub klasycznej śmietany do ubijania
Sposób przygotowania
Truskawki, twaróg i zimny syrop cukrowy miksujemy razem, a następnie ręcznym mikserem wmieszamy proszek budyniowy, który nie wymaga gotowania. Ubijamy przez około 3 minuty, aż masa zgęstnieje.
Z Ramy lub jednej trzeciej śmietany przygotowujemy bitą śmietanę i ostrożnie włączamy ją do masy.
Napełniamy foremki na lody i dokładnie je zamrażamy. Możemy również użyć worka cukierniczego z gładką końcówką do napełniania.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Truskawkowe lody z twarogiem
Truskawkowe lody z twarogiem to orzeźwiający przysmak, który łączy słodycz świeżych truskawek i kremowy smak twarogu. Te lody są idealnym sposobem na cieszenie się letnimi dniami, jednocześnie dbając o zdrowy styl życia. Przygotowanie jest proste – wystarczy zblendować truskawki z twarogiem, dodać trochę miodu i przelać mieszankę do foremek. Po zamrożeniu uzyskasz pyszny deser, który uszczęśliwi nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Wypróbuj tę zdrową alternatywę dla klasycznych słodyczy!