Mleczna polewa

Mleczna polewa
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 1

Jeśli nie lubisz intensywnego smaku cytrynowego lukru, możesz spróbować lukru mlecznego, który jest do niego podobny. Przygotowuje się go z trzech składników i najlepiej smakuje na…

Składniki, których potrzebujesz

250 g cukru pudru
5 łyżek mleka
kilka kropli soku cytrynowego

Sposób przygotowania

Cukier puder przesiewamy do miski.

Mieszamy gorące mleko z cukrem i sokiem cytrynowym, dokładnie mieszamy. Glazura powinna być gładka i błyszcząca.

Wylewamy na schłodzony deser i równomiernie rozsmarowujemy.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Mleczna polewa

Polewa mleczna to pyszny deser, który często służy do polewania różnych słodkości, takich jak ciasta i desery. Jej delikatny smak i kremowa konsystencja nadają potrawom słodki i aksamitny wygląd. Polewa mleczna jest wytwarzana z cukru, kakao, masła i mleka, co nadaje jej bogaty i pyszny smak. Ten deser jest popularny nie tylko ze względu na swój smak, ale także z powodu możliwości dostosowania, ponieważ można eksperymentować z różnymi smakami i kolorami. Idealna na uroczystości i okazje świąteczne.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.9/5 (51 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Ciasto
Tag: dodatki, łatwy, szybki, święto / niedziela, zwykły dzień, czeski, łatwy, dla początkujących, desery, impreza dla dzieci, urodziny, cytrus, kremy, wypełnienia, w ciągu 10 minut

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Mleczna polewa.

Dodaj komentarz