Szybki Bułtgulasz
Omlouvám se, ale abych mohl poskytnout překlad, je potřeba, abyste mi poskytl konkrétní text, který chcete přeložit do polštiny.
Składniki, których potrzebujesz
3 łyżki czerwona papryka
1 szt. cebula
1 kostka masox
2 szt. kiełbasa
3 szczypty kminek
4 szt. większe ziemniaki
do smaku sól
w razie potrzeby gotowy zasmażka
kwaśna śmietana
olej lub tłuszcz
Sposób przygotowania
Obraną cebulę drobno kroimy, obrane ziemniaki kroimy w małe kostki, tak samo jak wędlinę.
W garnku rozgrzewamy tłuszcz lub olej, dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Następnie wrzucamy wędlinę i ziemniaki, które posypujemy kminkiem, papryką czerwoną i chwilę dusimy. Zalewamy najlepiej wywarem, ale możemy też wrzącą wodą wymieszaną z kostką masoxu i gotujemy do miękkości ziemniaków.
Tuż przed końcem dodajemy zasmażkę i słodką śmietanę. Jeszcze chwilę gotujemy i doprawiamy solą.
Gulasz kiełbasiany najlepiej podaje się z chlebem.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Szybki Bułtgulasz
Szybki Bułtgulasz to pyszne danie, które przygotowuje się z wysokiej jakości kiełbas i świeżych warzyw. Ten przepis jest idealny na szybki obiad lub poczęstunek dla przyjaciół. Dzięki prostym składnikom, takim jak ziemniaki, cebula i papryka, powstaje sycący i smaczny gulasz. Dzięki przygotowaniu w jednym garnku jest również mało czasochłonny. Wystarczy tylko chwilę pogotować i gotowe! Szybki Bułtgulasz to doskonały wybór dla miłośników sycących, ale szybkich potraw.