Szybki Bułtgulasz

Szybki Bułtgulasz
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Omlouvám se, ale abych mohl poskytnout překlad, je potřeba, abyste mi poskytl konkrétní text, který chcete přeložit do polštiny.

Składniki, których potrzebujesz

3 łyżki czerwona papryka
1 szt. cebula
1 kostka masox
2 szt. kiełbasa
3 szczypty kminek
4 szt. większe ziemniaki
do smaku sól
w razie potrzeby gotowy zasmażka
kwaśna śmietana
olej lub tłuszcz

Sposób przygotowania

Obraną cebulę drobno kroimy, obrane ziemniaki kroimy w małe kostki, tak samo jak wędlinę.

W garnku rozgrzewamy tłuszcz lub olej, dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Następnie wrzucamy wędlinę i ziemniaki, które posypujemy kminkiem, papryką czerwoną i chwilę dusimy. Zalewamy najlepiej wywarem, ale możemy też wrzącą wodą wymieszaną z kostką masoxu i gotujemy do miękkości ziemniaków.

Tuż przed końcem dodajemy zasmażkę i słodką śmietanę. Jeszcze chwilę gotujemy i doprawiamy solą.

Gulasz kiełbasiany najlepiej podaje się z chlebem.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Szybki Bułtgulasz

Szybki Bułtgulasz to pyszne danie, które przygotowuje się z wysokiej jakości kiełbas i świeżych warzyw. Ten przepis jest idealny na szybki obiad lub poczęstunek dla przyjaciół. Dzięki prostym składnikom, takim jak ziemniaki, cebula i papryka, powstaje sycący i smaczny gulasz. Dzięki przygotowaniu w jednym garnku jest również mało czasochłonny. Wystarczy tylko chwilę pogotować i gotowe! Szybki Bułtgulasz to doskonały wybór dla miłośników sycących, ale szybkich potraw.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Czeski, Smaki, Gulasz, Danie główne
Štítky: danie główne, Inne kuchnie

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Szybki Bułtgulasz.

Dodaj komentarz