Szybkie knedle morelowe z ciasta twarogowego

Istnieje niezliczona ilość wariantów knedlików owocowych, ale spróbuj na przykład tych z ciasta twarogowego. Ugotowane puszyste knedliki z morelami podajemy…
Składniki, których potrzebujesz
Ciasto
250 g twarogu
250 g mąki tortowej
1 jajko
0,5 opakowania budyniu waniliowego
1 łyżka roztopionego masła (lub oleju)
1 szczypta soli
Dalej
morele
cukier
Do posypania i polania
cukier puder
starte pierniki
mielona cynamon
masło klarowane
Sposób przygotowania
Ser zmieszamy ze wszystkimi składnikami, aby powstało gładkie i nieklejące ciasto.
Uformowane ciasto kształtujemy w wałek, który następnie dzielimy na równe części.
Morele wydrążamy, ale zostawiamy je całe. Do każdej wkładamy pół łyżeczki cukru, a następnie łączymy je ze sobą.
Zawijamy w ciasto i wkładamy do wrzącej osolonej wody.
Gotujemy w zależności od wielkości przez około 5-7 minut po wypłynięciu.
Ugotowane knedle posypujemy cukrem, przyprawą piernikową i polewamy roztopionym masłem.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Szybkie knedle morelowe z ciasta twarogowego
Szybkie knedlice morelowe z ciasta twarogowego to pyszny deser, który łączy delikatność twarogu z orzeźwiającym smakiem moreli. Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, co czyni je idealnym wyborem dla każdego, kto chce delektować się słodkim daniem bez długiego gotowania. Morele w cieście dodają owocowej soczystości, podczas gdy twaróg zapewnia wilgotność i lekkość. Ten deser można podać posypany cukrem lub twarogiem, co wzmocni jego smak. Ciesz się tym tradycyjnym daniem w nowoczesnym wydaniu!