Jabłkowe placuszki
Obieramy i grubo ścieramy jabłka. Dodajemy do nich jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z tego mieszamy ciasto.
Składniki, których potrzebujesz
1/3 paczki proszku do pieczenia
1 szklanka startej jabłka
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki półtłustej
1 szt. jajko
Sposób przygotowania
Przygotujemy patelnię z rozgrzanym olejem, weźmiemy chochlę i z nią wlewamy ciasto na patelnię i smażymy.
Placki są doskonałe posypane cynamonem, posmarowane dżemem i udekorowane bitą śmietaną.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Jabłkowe placuszki
Jabłkowe naleśniki to pyszny deser, który łączy orzeźwiający smak jabłek z puszystym ciastem. Ten przysmak łatwo przygotować i jest idealny na śniadanie lub przekąskę. Jabłka można zetrzeć lub pokroić w kostkę, co nada naleśnikom przyjemną teksturę. Przyprawione cynamonem i podawane z syropem klonowym lub jogurtem, jabłkowe naleśniki przypadną do gustu nie tylko miłośnikom słodkości. Przygotuj je na weekendowy brunch i zachwyć swoją rodzinę lub przyjaciół smakiem tego jabłkowego dania.