Jabłkowe placuszki

Jabłkowe placuszki
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Obieramy i grubo ścieramy jabłka. Dodajemy do nich jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z tego mieszamy ciasto.

Składniki, których potrzebujesz

1/3 paczki proszku do pieczenia
1 szklanka startej jabłka
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki półtłustej
1 szt. jajko

Sposób przygotowania

Przygotujemy patelnię z rozgrzanym olejem, weźmiemy chochlę i z nią wlewamy ciasto na patelnię i smażymy.

Placki są doskonałe posypane cynamonem, posmarowane dżemem i udekorowane bitą śmietaną.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Jabłkowe placuszki

Jabłkowe naleśniki to pyszny deser, który łączy orzeźwiający smak jabłek z puszystym ciastem. Ten przysmak łatwo przygotować i jest idealny na śniadanie lub przekąskę. Jabłka można zetrzeć lub pokroić w kostkę, co nada naleśnikom przyjemną teksturę. Przyprawione cynamonem i podawane z syropem klonowym lub jogurtem, jabłkowe naleśniki przypadną do gustu nie tylko miłośnikom słodkości. Przygotuj je na weekendowy brunch i zachwyć swoją rodzinę lub przyjaciół smakiem tego jabłkowego dania.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Czeski, Smaki, Desery, Smakołyki, Naleśniki, Ciasto, Dla dzieci
Štítky: Kuchnia czeska, deser, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Jabłkowe placuszki.

Dodaj komentarz