Bezkonkurencyjny królik

Bezkonkurencyjny królik
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 120 minut
Porcje: 6

Mięso królicze, które jest nie tylko delikatne, ale także zdrowe, jest doskonałe do pieczenia. Ze względu na jego niską zawartość tłuszczu ważne jest, aby podczas przygotowania używać odpowiednich metod.

Składniki, których potrzebujesz

1 kawałek królika
1-2 świeże zielone papryki
Marynata
200 ml wody
200 ml oleju
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka papryki w proszku
5 ząbków czosnku
2 duże cebule
1 łyżka musztardy stołowej
3 łyżki ketchupu
1 szczypta chili
1 łyżeczka tymianku
sól (do smaku)

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy i wkładamy królika na całą noc.

Następnego dnia pieczemy królika z marynatą, ale jeśli mamy jej więcej, używamy tylko części. Możemy ją także dodawać podczas pieczenia.

Królika obtaczamy w świeżej papryce pokrojonej w cienkie paski.

Piekemy przez około dwie godziny, aby był królik pięknie delikatny.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Bezkonkurencyjny królik

Bezkonkurencyjny królik to delikatesa, która podbije serca każdego miłośnika mięsa. Ta unikalna przygotowanie mięsa króliczego łączy tradycyjne przepisy z nowoczesnym pojęciem gastronomii. Królik jest marynowany w aromatycznych ziołach i podawany z delikatnym sosem, który podkreśla jego smak. Danie często uzupełnia się świeżymi warzywami i domowymi kluskami, co tworzy doskonałą harmonię smaków. Bezkonkurencyjny królik jest idealnym wyrazem miłości do czeskiej kuchni i niezapomnianym przeżyciem dla każdego smakosza.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.6/5 (48 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Danie główne
Tag: obiad, święto / niedziela, zwykły dzień, kolacja, słony, czeski, łatwy, piec, przepisy zimowe, marynowanie, z jednego naczynia do pieczenia, inne mięso, królik

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Bezkonkurencyjny królik.

Dodaj komentarz