Mieszanka grzybowa na grzanki

Mieszanka grzybowa na grzanki
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 30 minut
Porcje: 1

Jeśli masz świeżo zbierane grzyby z lasu i chciałbyś przygotować smaczną przekąskę na złociste grzanki, polecamy nasz przepis. Grzybowa mieszanka na…

Składniki, których potrzebujesz

200 g grzybów shitake
200 g boczniaków
200 g pieczarek
1 cebula
1 jajko
1 cebulka dymka z natką
1 ząbek czosnku
suszone pomidory (według smaku)
kilka gałązek bazylii
kmin mielony (według smaku)
mielony pieprz
sól
Do podania
grzanki
świeże warzywa

Sposób przygotowania

Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę.

Grzyby kroimy na małe kawałki i mieszamy je z cebulą i solą. Następnie dodajemy trochę mielonego kminku, rozgnieciony czosnek i posiekaną cebulkę dymkę.

Trochę solimy wodą i pod przykryciem zostawiamy na kilka minut do gotowania. Na koniec mieszamy jajka, dodajemy posiekaną bazylię i grubo pokrojone suszone pomidory. Podajemy z tostami i sałatką warzywną.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Mieszanka grzybowa na grzanki

Mieszanka grzybowa na tosty to pyszna potrawa, która łączy wyśmienite smaki leśnych grzybów z chrupiącymi tostami. Danie to cieszy się popularnością dzięki swojej prostocie przygotowania i bogactwu smaków. Mieszanka grzybowa zawiera świeże lub suszone grzyby, cebulę, czosnek i zioła, które wspólnie duszą się na patelni. Podaje się ją na ciepło na opieczonym chlebie lub toście, co tworzy doskonałą kombinację tekstur. Idealna jako szybki lunch, kolacja lub przekąska dla gości, mieszanka grzybowa z pewnością zadowoli każdego miłośnika grzybobrania i dobrej kuchni.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 5.0/5 (50 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Danie główne
Tag: pomidory, przekąska, grzyby, smażenie, łatwy, szybki, święto / niedziela, zwykły dzień, kolacja, słony, czeski, łatwy, dla początkujących, smażenie, uduszenie, rozprzestrzenia się

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Mieszanka grzybowa na grzanki.

Dodaj komentarz