Mieszanka grzybowa na grzanki

Jeśli masz świeżo zbierane grzyby z lasu i chciałbyś przygotować smaczną przekąskę na złociste grzanki, polecamy nasz przepis. Grzybowa mieszanka na…
Składniki, których potrzebujesz
200 g grzybów shitake
200 g boczniaków
200 g pieczarek
1 cebula
1 jajko
1 cebulka dymka z natką
1 ząbek czosnku
suszone pomidory (według smaku)
kilka gałązek bazylii
kmin mielony (według smaku)
mielony pieprz
sól
Do podania
grzanki
świeże warzywa
Sposób przygotowania
Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę.
Grzyby kroimy na małe kawałki i mieszamy je z cebulą i solą. Następnie dodajemy trochę mielonego kminku, rozgnieciony czosnek i posiekaną cebulkę dymkę.
Trochę solimy wodą i pod przykryciem zostawiamy na kilka minut do gotowania. Na koniec mieszamy jajka, dodajemy posiekaną bazylię i grubo pokrojone suszone pomidory. Podajemy z tostami i sałatką warzywną.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Mieszanka grzybowa na grzanki
Mieszanka grzybowa na tosty to pyszna potrawa, która łączy wyśmienite smaki leśnych grzybów z chrupiącymi tostami. Danie to cieszy się popularnością dzięki swojej prostocie przygotowania i bogactwu smaków. Mieszanka grzybowa zawiera świeże lub suszone grzyby, cebulę, czosnek i zioła, które wspólnie duszą się na patelni. Podaje się ją na ciepło na opieczonym chlebie lub toście, co tworzy doskonałą kombinację tekstur. Idealna jako szybki lunch, kolacja lub przekąska dla gości, mieszanka grzybowa z pewnością zadowoli każdego miłośnika grzybobrania i dobrej kuchni.