Brownies - czekoladowy fondant

Brownies - czekoladowy fondant
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 25 minut
Porcje: 1

Czekoladowy fondant brownie to kus pysznego deseru, który łączy w sobie to, co najlepsze z obu typów – delikatność brownie i bogaty czekoladowy smak.

Składniki, których potrzebujesz

4 jajka
120 g masła
150 g cukru kryształu
50 g mąki pszennej
200 g gorzkiej czekolady (najlepiej do gotowania)

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C i wykładamy formę papierem do pieczenia.

Powoli podgrzewamy masło i czekoladę, a następnie pozwalamy, aby lekko ostygły, aby nie usmażyć jajek.

Do ostudzonej mieszanki dodajemy cukier i mąkę, a następnie stopniowo dodajemy jajka jedno po drugim.

Umieszczamy w nagrzanym piekarniku i pieczemy 15-25 minut. Zalecam pieczenie raczej dłużej, około 25 minut, aby potrawa dobrze się upiekła. Stopień upieczenia możemy sprawdzić za pomocą patyczka.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Brownies - czekoladowy fondant

Brownies-ckoladowy fondant to pyszny deser, który łączy intensywny smak czekolady z delikatną, rozgrzewającą konsystencją. Ten deser charakteryzuje się chrupiącą warstwą na powierzchni i płynnym czekoladowym wnętrzem, które rozpływa się na języku po przekrojeniu. Idealny jako słodkie zakończenie posiłku lub na uroczystości, brownies fondant to niezapomniana przyjemność, która zadowoli miłośników czekolady. Często podawany z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną, co dodaje całemu doświadczeniu nowy wymiar. Umilcie sobie chwile relaksu tym wspaniałym deserem!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.5/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Ciasto
Tag: gotowanie, szybki, święto / niedziela, zwykły dzień, łatwy, dla początkujących, piec, desery, słodki, ciasta i bułki

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Brownies - czekoladowy fondant.

Dodaj komentarz