Miodowe wafle

Miodowe wafle
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Wymieszaj masło, miód, jajka i sól na gładką pianę, następnie dodaj mleko i stopniowo wmieszaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Rozgrzej gofrownicę i do środka…

Składniki, których potrzebujesz

100 g miękkiego masła
3 jajka
270 g mąki pszennej
1 szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
250 ml mleka
5-6 łyżek miodu
100 g cukru

Sposób przygotowania

Masło, miód, jajka i sól dobrze ubijcie, następnie dodajcie mleko, a potem wmieszajcie cukier, mąkę i proszek do pieczenia.

Rozgrzejcie gofrownicę i na środek umieśćcie zawsze trzy łyżki stołowe ciasta, które następnie równomiernie rozsmarujcie.

Zamknijcie gofrownicę i pieczcie gofry przez około 3-4 minuty.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Miodowe wafle

Wafle miodowe to słodka delicja, która zachwyci każdego miłośnika pieczenia. Te puszyste i chrupiące wafle przygotowuje się z wysokiej jakości składników, w tym miodu, który nadaje im wyjątkowy smak i delikatną słodycz. Wafle można podawać z owocami, bitą śmietaną lub czekoladą, co czyni je doskonałym deserem lub śniadaniem. W ich aromatycznym smaku łączy się ciepło domowego środowiska i miłość do pieczenia. Odkryj magię wafli miodowych i zaskocz swoich bliskich tym pysznym daniem!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.3/5 (32 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Ciasto
Tag: przekąska, łatwy, szybki, święto / niedziela, zwykły dzień, czeski, łatwy, dla dzieci, w ciągu 30 minut, piec, desery, słodki, inny

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Miodowe wafle.

Dodaj komentarz