Domowa sos tatarski

Domowa sos tatarski
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 1

Jeśli lubisz potrawy, które wymagają sosu tatarskiego, przestań kupować gotowe sosy w sklepach. Przedstawimy ci prosty i…

Składniki, których potrzebujesz

200 g majonezu
1/2 cebuli
1 wysterylizowany ogórek
solanka z ogórków
1-2 łyżeczki musztardy pełnotłustej
sól
pieprz mielony

Sposób przygotowania

Ogórka kroimy na małe kawałki, a cebulę drobno siekamy.

Do małej miski wkładamy majonez, dodajemy pokrojoną cebulę i ogórka, a następnie wlewamy 2-4 łyżki zalewy ogórkowej.

Zalewę powoli dodajemy do miski, jednocześnie ubijając trzepaczką, aż osiągniemy konsystencję sosu tatarskiego.

Dodajemy także musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku. Sos tatarski wkładamy do schłodzenia w lodówce.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Domowa sos tatarski

Domowy sos tatarski jest doskonałym dodatkiem do wielu potraw, szczególnie do pieczonego mięsa, ryb czy frytek. Ten pyszny dip przygotowuje się z majonezu, drobno posiekanych ogórków, cebuli, kaparów oraz innych ziół, które nadają sosowi wyrazisty smak. Przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt zawsze orzeźwiający. Możesz łatwo dostosować go do swoich smaków, dodając różne przyprawy lub składniki. Sos tatarski to świetny sposób na wzbogacenie twojego kulinarnego doświadczenia.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (53 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Szybki obiad
Tag: Warzywa, sosy, łatwy, szybki, święto / niedziela, zwykły dzień, tani, łatwy, dla początkujących, bezglutenowy, wegetariański, imprezy i uroczystości, dania zimne, urodziny, grillowanie i barbecue, francuski, w ciągu 10 minut

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Domowa sos tatarski.

Dodaj komentarz