Domowa sos tatarski

Jeśli lubisz potrawy, które wymagają sosu tatarskiego, przestań kupować gotowe sosy w sklepach. Przedstawimy ci prosty i…
Składniki, których potrzebujesz
200 g majonezu
1/2 cebuli
1 wysterylizowany ogórek
solanka z ogórków
1-2 łyżeczki musztardy pełnotłustej
sól
pieprz mielony
Sposób przygotowania
Ogórka kroimy na małe kawałki, a cebulę drobno siekamy.
Do małej miski wkładamy majonez, dodajemy pokrojoną cebulę i ogórka, a następnie wlewamy 2-4 łyżki zalewy ogórkowej.
Zalewę powoli dodajemy do miski, jednocześnie ubijając trzepaczką, aż osiągniemy konsystencję sosu tatarskiego.
Dodajemy także musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku. Sos tatarski wkładamy do schłodzenia w lodówce.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Domowa sos tatarski
Domowy sos tatarski jest doskonałym dodatkiem do wielu potraw, szczególnie do pieczonego mięsa, ryb czy frytek. Ten pyszny dip przygotowuje się z majonezu, drobno posiekanych ogórków, cebuli, kaparów oraz innych ziół, które nadają sosowi wyrazisty smak. Przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt zawsze orzeźwiający. Możesz łatwo dostosować go do swoich smaków, dodając różne przyprawy lub składniki. Sos tatarski to świetny sposób na wzbogacenie twojego kulinarnego doświadczenia.