Farsz do ciast i bułek - oszczędny makowy

Jeśli lubisz mak, z największym prawdopodobieństwem często przygotowujesz różne strucla, grzebienie lub bułki. Kluczem jest wysokiej jakości nadzienie makowe, a mamy dla Ciebie łatwy i ekonomiczny przepis...
Składniki, których potrzebujesz
150 g maku
450 ml mleka
90 g cukru kryształu
90 g kaszy manny
50 g margaryny
1 jajko
1 cukier waniliowy
1 szczypta mielonego goździka
cynamon
trochę tartej skórki cytrynowej
1 łyżka pikantnej dżemu (nie jest konieczne)
Sposób przygotowania
Mąkę i kaszę zalewamy ciepłym mlekiem i przy ciągłym mieszaniu doprowadzamy do wrzenia.
Następnie zdejmujemy z płyty grzewczej i mieszamy wszystkie pozostałe składniki.
Pozwalamy temu ostygnąć.
Wykorzystujemy do wypieków lub na ciasta.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Farsz do ciast i bułek - oszczędny makowy
Oszczędny nadzienie makowe do ciast i bułeczek to doskonały wybór dla miłośników słodkiego pieczenia. To nadzienie charakteryzuje się delikatnym smakiem maku, który wspaniale łączy się z ciastem i nadaje ciastom i bułeczkom niepowtarzalny aromat. Przygotowanie jest proste i szybkie, co czyni je idealnym dla wszystkich, którzy chcą zaoszczędzić czas i pieniądze w kuchni. Wykorzystaj to nadzienie do wzbogacenia swoich ulubionych przepisów i zaskocz rodzinę pysznym domowym wypiekiem.