Farsz do ciast i bułek - oszczędny makowy

Farsz do ciast i bułek - oszczędny makowy
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 15 minut
Porcje: 1

Jeśli lubisz mak, z największym prawdopodobieństwem często przygotowujesz różne strucla, grzebienie lub bułki. Kluczem jest wysokiej jakości nadzienie makowe, a mamy dla Ciebie łatwy i ekonomiczny przepis...

Składniki, których potrzebujesz

150 g maku
450 ml mleka
90 g cukru kryształu
90 g kaszy manny
50 g margaryny
1 jajko
1 cukier waniliowy
1 szczypta mielonego goździka
cynamon
trochę tartej skórki cytrynowej
1 łyżka pikantnej dżemu (nie jest konieczne)

Sposób przygotowania

Mąkę i kaszę zalewamy ciepłym mlekiem i przy ciągłym mieszaniu doprowadzamy do wrzenia.

Następnie zdejmujemy z płyty grzewczej i mieszamy wszystkie pozostałe składniki.

Pozwalamy temu ostygnąć.

Wykorzystujemy do wypieków lub na ciasta.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Farsz do ciast i bułek - oszczędny makowy

Oszczędny nadzienie makowe do ciast i bułeczek to doskonały wybór dla miłośników słodkiego pieczenia. To nadzienie charakteryzuje się delikatnym smakiem maku, który wspaniale łączy się z ciastem i nadaje ciastom i bułeczkom niepowtarzalny aromat. Przygotowanie jest proste i szybkie, co czyni je idealnym dla wszystkich, którzy chcą zaoszczędzić czas i pieniądze w kuchni. Wykorzystaj to nadzienie do wzbogacenia swoich ulubionych przepisów i zaskocz rodzinę pysznym domowym wypiekiem.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.9/5 (47 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Ciasto
Tag: dodatki, gotowanie, czeski, łatwy, słowacki, desery, słodki, kremy, wypełnienia

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Farsz do ciast i bułek - oszczędny makowy.

Dodaj komentarz