Sernik z morelami II.

Wymieszamy mąkę, cukier, cukier waniliowy, masło i jajka, aby uzyskać gładkie ciasto. Tym ciastem wykładamy formę na ciasto i zostawiamy ją na 1-2 godziny do schłodzenia. W międzyczasie…
Składniki, których potrzebujesz
Ciasto
300 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
200 g masła
1 sztuka jajka
Krem
1 kg twarogu o niskiej zawartości tłuszczu
200 g śmietany
2 sztuki jajka
100 g cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
50 g Solamylu
sok z 1/2 cytryny
400 g moreli
Sposób przygotowania
Wymieszamy mąkę, cukier, cukier waniliowy, masło i jajka, aż powstanie gładkie ciasto. Tym ciastem wyłożymy formę na ciasto i zostawimy ją w chłodzie na 1-2 godziny.
W międzyczasie przygotujemy nadzienie. Do twarogu dodamy śmietanę, jajko, cukier, Solamyl i sok z cytryny, a wszystko dokładnie wymieszamy.
Morele zalewamy gorącą wodą, obieramy je, kroimy na pół i usuwamy pestki. Na ciasto wlewamy połowę masy twarogowej, na nią kładziemy połówki moreli, a na końcu dodajemy pozostałą masę.
Włóż formę do nagrzanego piekarnika i piecz powoli, aż powierzchnia ciasta nabierze złotego koloru.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Sernik z morelami II.
Ser z twarogiem z morelami II. to doskonały deser, który łączy delikatny twaróg z pysznymi, słodkimi morelami. Ten placek ma kruche dno, na którym spoczywa gładki twarogowy nadzienie wzbogacone wanilią i skórką cytrynową. Morele dodają orzeźwiającego owocowego smaku i pięknie ozdabiają placek. Idealny na lato, ten placek doskonale pasuje do popołudniowej kawy lub herbaty. Jest łatwy do przygotowania i na pewno zachwyci twoją rodzinę i przyjaciół swoją przepysznością i wyglądem.