Kukurydziany budyń

Trzy czwarte litra mleka podgrzewamy do wrzenia razem z cynamonem, wanilią i skórką cytrynową. W kolejnej porcjii mleka ubijamy cukier, mąkę i żółtka, które następnie wmieszamy do gotującej się mieszanki.
Składniki, których potrzebujesz
1 l mleka
300 g cukru
125 g mąki kukurydzianej
2 żółtka
25 g masła
laska wanilii
cała cynamon
skórka cytrynowa
Sposób przygotowania
Trzy czwarte litra mleka podgrzewamy do wrzenia razem z cynamonem, wanilią i skórką cytrynową.
W oryginalnym mleku rozpuszczamy cukier, mąkę i żółtka, a następnie mieszamy z wrzącym mlekiem.
Mieszamy, aż krem zgęstnieje.
Następnie zdejmujemy z ognia i mieszamy z masłem.
Całą masę wlewamy do formy, którą wcześniej posmarowaliśmy masłem, i pozostawiamy do ostygnięcia, aby stężała.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Kukurydziany budyń
Pudding kukurydziany to pyszny i kremowy deser, który pochodzi z USA. Wytwarzany jest z mąki kukurydzianej, mleka, cukru i jajek, które są mieszane i podgrzewane do zgęstnienia. Ten deser jest popularny ze względu na swój delikatny smak i prostotę przygotowania. Można go podawać na ciepło lub na zimno, często z owocami lub bitą śmietaną. Pudding kukurydziany to doskonały wybór na rodzinne uroczystości lub jako szybki deser po kolacji. To tradycyjna potrawa, która zdobyła serca wielu smakoszy.