Makaron z orzechami

Makaron z orzechami
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Receptura zaczyna się od tego, że gotujemy makaron w osolonej wodzie, a następnie dokładnie go odcedzamy. W tym czasie na małym ogniu roztapiamy masło, ale nie możemy go przypalić, tylko je podgrzewamy.

Składniki, których potrzebujesz

400 g szerokich makaronów (nudli)
200 g mielonych orzechów
masło
sól
cukier puder

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, a następnie dokładnie odcedzamy.

W międzyczasie na małym ogniu roztapiamy masło (nie smażyć, tylko roztopić i podgrzać), dodajemy makaron, orzechy i mieszamy.

Doprawiamy cukrem pudrem według własnego smaku.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Makaron z orzechami

Makaron z orzechami to pyszne danie, które łączy delikatność makaronu z chrupiącymi orzechami. Ten przepis często zawiera kombinację orzechów włoskich lub arachidowych, które nadają daniu unikalny smak i teksturę. Makaron zazwyczaj podawany jest z aromatycznymi ziołami i świeżymi warzywnymi dodatkami, co zapewnia równowagę smaków. To danie jest popularne nie tylko ze względu na swoją prostą przygotowanie, ale także jako zdrowa alternatywa, bogata w białko i zdrowe tłuszcze. Idealne na szybki obiad lub kolację!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.7/5 (31 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Dla dzieci
Tag: makaron, gotowanie, obiad, łatwy, szybki, zwykły dzień, kolacja, tani, łatwy, dla początkujących, słodki, słodkie dania

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Makaron z orzechami.

Dodaj komentarz