Mielone mięso na spaghetti

Na smalcu zeszklimy cebulę, dodajemy mięso, solimy i pieprzymy, a krótko smażymy. Następnie podlewamy odrobiną gorącej wody i dusimy przez 20 minut. Następnie uzupełniamy…
Składniki, których potrzebujesz
Mielone mięso (wieprzowe wymieszane z wołowym)
smalec do smażenia
drobno pokrojona cebula
sól
pieprz
domowy ketchup
Sposób przygotowania
Na smalcu smażymy cebulę, następnie dodajemy mięso, solimy, pieprzymy i krótko smażymy.
Zalewamy odrobiną gorącej wody i dusimy przez 20 minut.
Potem dodajemy ketchup do zagęszczonej mieszanki, którą napełniamy do mniejszych słoików, zamykamy pokrywkami z czerwoną gumką i pasteryzujemy przez 60 minut w temperaturze 100 °C.
Następnego dnia pasteryzację powtarzamy.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Mielone mięso na spaghetti
Mięso mielone do spaghetti to ulubione danie, które uszczęśliwia całą rodzinę. Ta prosta i szybka wersja obejmuje mieloną wołowinę lub wieprzowinę, które są smażone z cebulą i czosnkiem, a następnie dodawany jest sos pomidorowy i zioła. Danie podaje się na makaronie spaghetti ugotowanym al dente, co tworzy doskonałą kombinację smaków. Można je uzupełnić startym serem lub świeżą bazylią, aby podkreślić smak. Mięso mielone do spaghetti to świetny wybór na szybki obiad, który z pewnością nasyci.